Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A treia suspiciune de botulism, infirmată
18.11.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 230

A treia suspiciune de botulism în județul Olt a fost infirmată. Direcția de Sănătate Publică Olt a primit, astăzi, rezultatul probelor trimise la Institutul „Cantacuzino” din București, iar rezultatul a fost negativ. Pacientul este internat în continuare la Spitalul din Slatina, iar starea lui de sănătate este favorabilă.


 A fost infirmată suspiciunea de botulism în cazul bărbatului internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, cu simptome specifice de boală. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, astăzi a sosit rezultatul probelor trimise la București, iar rezultatul este negativ.
Pacientul, în vârstă de 39 de ani, din Slatina a fost transferat la Secția Neurologie, fiind înregistrat cu un AVC suferit recent. Medicul-șef Renică Diaconescu spune că starea de sănătate a bărbatului este stabilă, iar evoluția favorabilă. Urmează ca medicii să stabilească dacă acesta mai are și alte probleme de sănătate.
Până în prezent, în județul Olt au fost înregistrate două cazuri de botulism. Este vorba despre un bărbat de 58 de ani, din comuna Strejești, care a decedat în luna septembrie, în urma infecției cu toxina botulinică, și un bărbat de 68 de ani, din Slatina, care a murit, săptămâna aceasta, tot din cauza botulismului. Potrivit autorităților, ambii s-ar fi îmbolnăvit de la consumul de pește.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE