Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
PET-CT-ul, salvarea bolnavilor de cancer
27.09.2022
Autor articol: d
Vizualizari: 432

Casa Națională de Asigurări de Sănătate Olt aprobă lunar solicitări ale pacienților cu afecțiuni oncologice, care au nevoie de investigații PET-CT. Acestea ajută la depistarea recidivelor sau chiar a prezenței cancerului de orice fel. Prețul unei astfel de investigații ajunge la 5.000 de lei, însă, prin CAS Olt, procedura este gratuită pentru pacienții asigurați.


 Foarte mulți dintre bolnavii de cancer au nevoie de investigații PET-CT. Un fel de Computer Tomograf, dar mult mai amănunțit, care ajută la depistarea unei posibile recidive sau chiar prezența oricărui tip de cancer. Lunar, medicii de la Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina recomandă aceste tip de investigații medicale.
Potrivit CAS Olt, pot beneficia de acest gen de investigații doar bolnavii de cancer asigurați din punct de vedere medical.
PET-CT –ul se decontează din Fondul național de asigurări de sănătate, iar pacientul nu plătește niciun leu. Însă trebuie îndeplinite anumite condiții.
Odată ce este aprobată procedura PET-CT, decizia este comunicată pacientului în format electronic la adresa trecută în referat. Pacienții pot efectua această investigatie gratuit în următoarele centre din țară: București, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Iaşi, Brasov, Suceava, Galați și Sibiu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE