Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cum se distribuie iodura de potasiu
10.08.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 182

Ministerul Sănătății continuă campania de informare cu privire la administrarea pastilelor de iodură de potasiu. Medicamentele pot fi ridicate din farmacii doar cu o rețetă eliberată de medicul de familie. Comprimatele de iodură de potasiu trebuie luate doar în cazul unor incidente nucleare.


Ministerul Sănătății, prin intermediul Caselor de Asigurări de Sănătate județene, face un nou apel la prudență atunci când vine vorba de administrarea dozelor de iodură de potasiu. Reprezentanții din Sănătate atenționează că acest medicament se eliberează doar pe baza unei rețete.
După ridicarea pastilelor de la farmacie, oamenii trebuie să respecte în mod strict modul de administrare a iodurii de potasiu.
Lista farmaciilor comunitare care distribuie medicamentul iodură de potasiu se regăsește pe pagina de internet a Ministerului Sănătății.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Personal medical nou la Spitalul Slatina

Cadre medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Recent, în urma concursurilor organizate, unitatea medicală a angajat medici, asistente și infirmiere pe secțiile cu deficit de personal. Așadar, o parte din problema lipsei de cadre sanitare a fost rezolvată, însă este nevoie în continuare de specialiști. În prezent, concursurile sunt suspendate în toate spitalele din țară, așa că până anul viitor, nu va mai fi angajat personal medical în spitalele oltene.
22 Sep 2022