Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina│Piscine cu apă curată și sigură
21.06.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 579

Direcția de Sănătate Publică Olt desfășoară controale la piscinele din județ. 12 piscine au fost autorizate, anul acesta, pentru funcționare. Cei care le frecventează trebuie să știe însă că numai trei dintre acestea au contracte de monitorizare a calității apei, adică o apă curată și sigură pentru baie. Toate cele trei locații sunt la Slatina: una este privată, iar celelalte aparțin Primăriei municipiului Slatina.


Piscinele sunt la mare căutare în timpul verii. O baie răcoroasă ne ajută să trecem mai ușor peste temperaturile ridicate din această perioadă, dar și să obținem un bronz frumos. 12 astfel de locuri de distracție și relaxare sunt autorizate, anul acesta, în județul Olt, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Autoritățile sanitare au început verificarea lor, pentru a se asigura că acestea nu pun în pericol siguranța oamenilor.

Chiar dacă sunt autorizate din punct de vedere sanitar, administratorii piscinelor trebuie să încheie în fiecare an contract de monitorizare a calității apei cu Direcția de Sănătate Publică. Asta înseamnă că, periodic, cei de la DSP vor merge în control pentru a ridica probe de apă să se asigure că aceasta este curată, dezinfectată și nu pune în pericol sănătatea oamenilor. Din cele 12 piscine deschise la nivelul județului, numai trei au încheiat aceste contracte de monitorizare a calității apei. Toate trei funcționează în municipiul Slatina. Una Una este privată, deschisă chiar anul acesta, iar celelalte două sunt ale Primăriei Slatina, respectiv piscinele de la Plaja Olt și Bazinul de înot. O baie într-o piscină în care apa nu este curată poate provoca boli grave, avertizează autoritățile.
DSP recomandă administratorilor de piscine din Balș, Caracal, Corabia, Potcoava, Scornicești și Valea Mare să încheie contract de monitorizare a calității apei, pentru a preveni îmbolnăvirea populației. Așadar, alegeți cu grijă piscina la care doriți să mergeți, vara aceasta, pentru a petrece o zi perfectă și sigură la plajă. DSP Olt recomandă evitarea înotului în locuri neamenajate sau necontrolate din punct de vedere epidemiologic.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE