Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fenomen nou: tromboze venoase cerebrale
18.05.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 822

Crește numărul accidentelor vasculare cerebrale și, din păcate, sunt afectați tot mai mulți tineri. Mai mult decât atât, neurologii slătineni spun că în ultima perioadă se confruntă cu un fenomen nou: au apărut cazuri de tromboze venoase cerebrale. Șeful Secției de Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, medicul Renică Diaconescu, spune că este posibil ca aceste afecțiuni să apară din cauza Covid-19.


 Tot mai mulți olteni suferă un accident vascular cerebral. Partea proastă este că mulți dintre pacienți sunt tineri, iar unii ajung la spital când este deja prea târziu pentru a mai putea fi aplicată tromboliza - o procedură medicală ce dizolvă cheagul de sânge și face recuperarea bolnavului rapidă și completă. Șeful Secției de Neurologie de la Spitalul Slatina, medicul Renică Diaconescu, face un nou apel la aparținători: imediat ce observă că un membru al familiei prezintă semnele unui accident vascular cerebral să îl aducă de îndată la spital. Cu cât se întârzie mai mult, cu atât recuperarea devine tot mai grea și, uneori, chiar imposibilă.
Neurologii slătineni spun că, în ultima perioadă, se confruntă cu un fenomen nou. Au apărut cazuri de tromboze venoase cerebrale.
O cauză a acestui fenomen ar putea fi infecția cu virusul SARS-Cov-2, spun medicii specialiști. Deocamdată se fac investigații medicale amănunțite.
Principalii factori de risc ce pot fi controlați pentru a preveni apariția unui accident vascular cerebral sunt: hipertensiunea arterială, fumatul, diabetul zaharat, creșterea colesterolului în sânge, obezitatea, sedentarismul și consumul excesiv de alcool. Din păcate, afecțiunea medicală poate fi și ereditară. Persoanele care au rude apropiate cu AVC au riscul mai mare de a suferi un accident vascular, spun medicii specialiști.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022