Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Zeci de olteni cu înțepături de căpușe
16.05.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 559

Zeci de olteni au ajuns la medic, luna aceasta, cu înțepătură de căpușă. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt și medicii fac apel la oameni să se ferească de aceste insecte, pentru că înțepătura lor este foarte periculoasă. Bacteria transmisă de căpuşele bolnave intră în sânge, iar bolnavii pot paraliza.


 A început sezonul căpușelor, iar cadrele medicale avertizează să avem mare grijă atunci când ne expunem la iarbă verde. Până în prezent, peste 40 de olteni, printre care și copii, au ajuns la medic cu înțepătură de căpușă.
Bacteria transmisă omului prin înţepătura de căpuşă poate produce boala Lyme, cunoscută şi sub numele de "boala cu 1000 de feţe", din cauza varietăţii de simptome pe care le poate dezvolta şi care pot face să fie confundată cu alte maladii. Bacteria transmisă de căpuşele bolnave intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos, iar în unele cazuri bolnavii pot paraliza. De aceea, reprezentanții DSP transmit o serie de sfaturi importante pentru a ne feri de căpușe.
Potrivit DSP Olt, creșterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpușe este favorizată de schimbările climatice, respectiv fluctuații de temperatură, precipitații abundente. Este recomandat să evităm zonele umede și umbrite, atunci când ieșim în parc sau la pădure. Iar extragerea căpușei din piele trebuie făcută de cadre medicale. Nu trebuie să îndepărtăm singuri insecta, întrucât pot rămâne resturi în piele, iar bacteria pe care o poate avea căpușa ajunge imediat în sânge.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022