Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Centru de Excelență pentru tratarea bolnavilor de Parkinson
12.05.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 217

Se fac demersuri pentru înființarea unui Centru de Excelență pentru tratarea bolnavilor de Parkinson la Spitalul Județean de Urgență Slatina. În cadrul centrului, vor fi administrate două noi tratamente care aduc beneficii în evoluția acestei boli. Medici din trei secții vor lucra în noul compartiment, după ce vor urma cursuri de specialitate, care încep chiar de luna aceasta.


 O șansă în plus pentru tratarea pacienților cu Parkinson la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Se fac demersuri pentru înființarea unui Centru de Excelență în cadrul unității medicale. Astfel, în curând, aici vor fi tratați bolnavi cu Parkinson prin administrarea a două medicamente noi ce aduc mari beneficii, în evoluția stării lor de sănătate, anunță medicul Renică Diaconescu, șeful Secției de Neurologie de la Spitalul Slatina.
În noul proiect vor fi implicați medici din trei secții ale Spitalului Județean de Urgență Slatina. Cadrele medicale ce vor lucra în noul compartiment vor fi instruite la cursuri, care încep chiar de luna aceasta.
Numărul bolnavilor de Parkinson este tot mai mare. Boala poate apărea în jurul vârstei de 50 de ani, atât la femei, cât și la bărbați, iar, din păcate, simptomele se instalează abia după câțiva ani.
Cu cele două noi medicamente, starea de sănătate a bolnavilor de Parkinson se va îmbunătăți, spun medicii slătineni.
Parkinsonul nu se vindecă, dar se tratează, iar boala poate fi ținută sub control. Potrivit medicului Renică Diaconescu, noul Centru de Excelență pentru tratarea bolnavilor cu Parkinson va fi înființat în lunile următoare. Deocamdată au loc discuții pentru a se stabili în cadrul cărei Secții de la Spitalul Slatina va fi înființat noul serviciu medical.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022