Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Medic│„Testați-vă gratuit! Hepatita nu dă semne”
21.01.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 513

Începe programul gratuit de testare a hepatitelor, lansat în județul Olt. 32 de medici de familie olteni se vor implica în această campanie și vor testa persoanele pentru depistarea acestor infecții. Organizatorii proiectului îndeamnă pe oricine să se testeze, pentru că această boală nu are simptome și nu putem afla de ea, decât prin testare.


 Începe campania de testare gratuită a oltenilor pentru depistarea hepatitei. Proiectul a fost lansat în județul Olt de Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA și Consiliul Județean. Medicii de familie vor fi cei care îi vor testa gratuit pe cei din grupul țină, respectiv persoanele vulnerabile, neasigurate medical și care trăiesc în medii defavorizate. 32 de medici de familie din Olt se vor implica în acest amplu proiect.
Organizatorii acestui proiect îndeamnă orice persoană să se testeze pentru a afla dacă are sau nu hepatită. Pentru că această boală nu dă semne, nu doare, nu are simptome.
Președinta Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice a făcut un apel către toate persoanele să se testeze.
În primele cinci luni ale programului de screening, în județele Argeș și Dolj au fost testate aproape 28.000 de persoane și au fost depistați 645 de pacienți infectați cu virusul B sau C. Dintre aceștia, 329 au beneficiat deja de servicii de stadializare într-unul dintre cele trei Centre de Prevenție înființate în cadrul proiectului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022