Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Începe campania de testare pentru hepatitele B și C
19.01.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 93

Proiect amplu în județul Olt, în domeniul sănătății. Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA și Consiliul Județean Olt, organizează o campanie pentru depistarea hepatitelor virale. Astfel, începând de mâine, oltenii se pot adresa medicilor de familie, pentru a beneficia gratuit de acest program, care vizează în special persoanele defavorizate, neasigurate și vulnerabile.


 De mâine, oltenii se pot testa gratuit pentru depistarea hepatitelor B și C. Autoritățile au lansat, astăzi, un amplu proiect privind o campanie de testare care demarează la nivelul județului Olt. Organizatorii au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, organizată în sala de ședințe a Consiliului Județean, beneficiile și scopul acestui mare proiect menit să ajute la depistarea hepatitelor virale. Managerul acestui proiect, profesor doctor Liliana Gheorghe, de la Institutul Clinic Fundeni, a vorbit despre cât de gravă este situația în România privind numărul de persoane care au hepatită.
Județul Olt este al doilea care se alătură acestei campanii în acest an și al patrulea de la debutul proiectului, în luna iulie 2021. O astfel de campanie a avut loc și în județul Dolj. În cadrul acestui proiect, organizatorii și-au propus testarea a 120.000 de persoane din grupul țină.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022