Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Arenda, modificată în Codul Civil
22.05.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 271

Deputatul Cătălin Grecu este unul dintre inițiatorii unui proiect de lege cu privire la modificarea Legii nr. 287/2009 privind Codului Civil, ce va reglementa regulile particulare în materia arendării. Durata arendării va fi, de acum, de minimum 7 ani, pentru a asigura o predictibilitate și o stabilitate în acest domeniu Practic, în viziunea parlamentarilor, comasarea terenurilor va implica o eficiență economică mai ridicată și o producție crescută, spre deosebire de fragmentarea terenurilor exploatate.


 Având în vedere dificultățile apărute în implementarea legii, dificultăți care afectează, atât arendatorul, cât și arendașul, Camera Deputaților a venit cu o nouă propunere legislativă privind modificarea Legii Arendei. Printre susținătorii acestei inițiative se află și deputatul Cătălin Grecu. Potrivit acestuia:
„Propunerea este justificată de rațiunea avută în vedere la încheierea contractelor de schimb a terenurilor agricole și anume comasarea terenurilor ce implică o eficiență economică ridicată și o producție crescută, spre deosebire de fragmentarea terenurilor exploatate. Cu cât suprafața exploatată este mai comasată, mai întinsă și cu o formă geometrică mai regulată, cu atât mai mult se poate configura un plan al culturilor științific fundamentat. De asemenea, crește controlul asupra lucrărilor agricole, culturilor și recoltelor.”
Potrivit propunerii legislative, contractul de arendare încetează înainte de împlinirea termenului, prin incapacitatea sau falimentul arendașului ori prin neplata arendei, în termenul prevăzut în contract. În cazul decesului arendatorului, moștenitorii sunt obligați să mențină contractul de arendare, pe durata încheiată cu arendașul.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE