Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
PSD Olt, pregătit de comasarea alegerilor
07.02.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 134

Comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele și organizarea lor în luna iunie a devenit cel mai dezbătut subiect de pe scena politică. Liderii PSD și PNL vor lua, joi, decizia finală, în cadrul unei ședințe a Coaliției de Guvernare. Acest lucru ar fi în favoarea liberalilor, însă, social-democrații olteni spun că sunt pregătiți pentru orice formă de organizare a alegerilor.


2024 va fi un an încărcat de alegeri electorale, iar guvernanții caută soluții pentru a nu-i chema pe cetățeni la urne pentru cinci runde de scrutin. Primul test electoral stabilit va fi organizat pe data de 9 iunie pentru europarlamentare. Ultimele discuții ale Coaliției au ridicat, însă, posibilitatea comasării lor cu alegerile locale. Astfel, în vară, oamenii ar urma să-și aleagă, europarlamentarii, primarii, președinții de consilii județene, dar și consilierii locali și județeni.
Ideea comasării alegerilor ar avantaja, însă, Partidul Național Liberal, spune liderul social-democraților din Olt, Marius Oprescu. Cu toate acestea, PSD este pregătit de alegeri, indiferent de modul în care vor fi organizate.
Președinții PSD și PNL au agreat deja comasarea alegerilor, dar o decizie finală va fi luată în urma ședinței de coaliție. Nu e clar în acest moment dacă eventuala comasare a alegerilor va fi discutată la pachet cu alte decizii politice, așa cum a cerut public Marcel Ciolacu, liderul social-democrat.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE