Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Referendumul pe apă, praf în ochii slătinenilor
19.01.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1041

Referendumul pentru acordarea celor 5 metri cubi gratuiți de apă în Slatina începe să piardă din credibilitate. Astfel, inițiativa prefectului Mario De Mezzo, concentrată din motive politice doar pe municipiul Slatina, este, ușor-ușor, dejucată. Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a explicat cum referendumul local este doar un praf aruncat în ochii slătinenilor, subvenția pe apă fiind plătită tot din banii oamenilor, prin intermediul taxelor și impozitelor locale. Mai mult decât atât, Orban l-a atacat dur pe De Mezzo, asemănându-l cu „un copy-paste jalnic al lui Darius Vâlcov”.


 Conferința de presă susținută, ieri, de reprezentații partidului Forța Dreptei a avut pe ordinea de zi și subiectul legat de inițierea unui referendum pentru gratuitatea apei pentru locuitorii municipiului Slatina. Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a atacat în termeni duri inițiativa liberalilor locali spunând că, de fapt, este o practică populistă, nerealistă și nejustificată, care are un singur scop: acela de a atrage capital electoral.
Orban a mai accentuat ideea că Mario De Mezzo folosește funcția de reprezentant al județului Olt pentru a-și face campania politică la Slatina și că își neglijează, în acest fel, atribuțiile pe care le are un prefect.
Mai mult decât atât, reprezentantul Forța Dreptei l-a asemănat pe actualul Prefect al județului Olt cu o copie nereușită a lui Darius Vâlcov, fostul primar al Slatinei.
În momentul de față, Legea nr.241/2006 referitoare la serviciile de apă și de canalizare, prevede la art. 12, alin. 1, faptul că „Ajutoarele lunare (...) se acordă în funcție de veniturile lunare ale persoanei singure/familiei, prin compensarea procentuală a contravalorii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, în limita unui consum de apă, respectiv a unei cantități de apă uzată evacuată la rețeaua de canalizare de 75 litri/persoană/zi”, adică echivalentul a 2 metri cubi, facilitate ce se acordă doar categoriilor de persoane vulnerabile.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE