Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Marius Iancu, proiecte de lege împotriva Deepfake
20.11.2023
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 47

Fenomenul de „Deepfake” s-a răspândit foarte mult în mediul online, fiind atât o sursă de divertisment, dar și un mod simplu de creare de știri false sau de materiale de propagandă negativă. Pentru a combate acest fenomen, parlamentarii români, printre care și deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, au inițiat un proiect de lege privind utilizarea responsabilă a tehnologiei.


Inteligența Artificială s-a răspândit în întreaga lume, fiind folosită în tot mai multe domenii, fiind considerată un element central al transformării digitale a societății. Problema acestui fenomen apare atunci când este folosită și în sens negativ, prin crearea de falsuri privind știri sau imagini, inexistente în realitate, sau a unor materiale de propagandă care par a fi emise de o sursă de încredere. În esență, Deepfake este o metodă prin care se generează conținut digital fals, precum poze și filmulețe, dar cât mai aproape de realitate. Pentru a combate acest fenomen, parlamentarii români, printre care și deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, au inițiat un proiect de lege legat de utilizarea responsabilă a tehnologiei în contextul fenomenului de „Deepfake”.

„Chiar dacă Deepfake-urile pot părea inofensive, în realitate acestea pot avea efecte negative de lungă durată. Această tehnologie a Deepfack-ului a evoluat pentru a fi din ce în ce mai convingătoare și disponibilă publicului, permițând totodată perturbarea industriilor de media, divertisment si în ultimul timp a putut duce si la fraudă financiară considerabilă.”


De obicei videoclipurile Deepfake sunt folosite pentru a prezenta o variantă favorabilă a unor evenimente, cu scopul de a atinge anumite obiective. Cea mai mare problemă cu filmările Deepfake este că pot incrimina o persoană, pot să schimbe opinia publică sau chiar să influențeze alegerile democratice.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE