Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Plafonarea prețurilor a redus inflația
20.02.2023
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 104

Plafonarea prețurilor la energie și gaze a redus inflația mai repede cu trei trimestre față de prognozele inițiale ale Băncii Naționale. Deputatul oltean Marius Iancu, spune că măsurile Partidului Social Democrat au avut un impact pozitiv asupra economiei române și se pregătesc să inițieze un nou pachet legislativ care să stopeze creșterea alarmantă a prețurilor la alimente.


 O măsură susținută, promovată și impusă de PSD, plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze, a dus la scăderea inflației, în numai o lună de la implementare. Potrivit datelor BNR, în luna ianuarie, rata inflaționistă a scăzut cu 1,7% față de vârful lunii noiembrie 2022. Analiza experților preconizează că inflația va scădea în perioada următoare sub 10%. Deputatul Marius Iancu a explicat că acest lucru facilitează inițierea unor noi măsuri de sprijin pentru populație.

„Căutăm soluțiile cele mai potrivite pentru combaterea scumpirii alimentelor.
Se lucrează la un plan de măsuri concrete, scheme de sprijin pentru a crește producția agricolă și mecanisme pentru a opri specula.
Dacă facturile la curent au scăzut cu aproximativ 16% față de luna precedenta, este timpul ca și bonurile fiscale de la supermarket sau mall să scadă! Și, ca de fiecare dată, această creștere economică trebuie să se vadă si în buzunarele românilor.”
Potrivit datelor INS, țara noastră a avut una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, de 4,8%, însemnând o sumă de 50 de miliarde de euro.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE