Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ce fac deputații olteni?
13.02.2023
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 312

Din patru în patru ani, parlamentarii români vin în fața alegătorilor pentru a le cere un nou vot de încredere. Cu toate acestea, oamenii țin cont foarte mult de activitatea lor în plen și în grupurile parlamentare din care fac parte. Haideți să vedem ce au făcut deputații olteni în cei doi ani de mandat în care au reprezentat județul în Parlament.


 La fiecare patru ani, locuitorii județului Olt sunt chemați la urne pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul României. Potrivit scrutinului din 2020, din cele șase locuri de deputat alocate Oltului, cinci au fost ocupate de PSD, iar unul de PNL. Primul pe lista analizei noastre este Adrian Chesnoiu. În afară de activitatea sa ca ministru al Agriculturii, deputatul oltean a avut o activitate parlamentară amplă. Până în acest moment, Chesnoiu a avut 39 de luări de cuvânt în 21 de ședințe, 12 întrebări și interpelări, 6 moțiuni și 42 de propuneri legislative, din care 9 au fost promulgate ca legi.
Al doilea deputat PSD Olt cu activitate intensă este Emil Albotă. În cei doi ani de mandat, acesta a avut 3 luări de cuvânt, 4 întrebări și interpelări, 5 moțiuni și 44 de propuneri legislative, din care 10 au fost transformate și în legi.
Și Florin Barbu este unul dintre parlamentarii activi ai Partidului Social Democrat. Președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, acesta a luptat continuu pentru a-i ajuta pe fermierii și producătorii autohtoni. În activitatea sa parlamentară a avut 4 luări de cuvânt, 5 moțiuni, 48 de propuneri legislative și 6 legi promulgate.
Ultimul din lista analizei este Marius Iancu. Două luări de cuvânt, 5 moțiuni, 33 de propuneri legislative și 6 legi promulgate este bilanțul activității deputatului PSD. În plus, acesta este și secretarul Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Estonia.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE