Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ce este Legea Laptelui?
07.11.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 122

Începând cu 1 ianuarie 2023 va intra în vigoare una dintre cele mai importante inițiative legislative ale deputatului social-democrat Florin Barbu. Este vorba de Legea Laptelui, care, potrivit parlamentarului oltean va proteja populația de marketingul înșelător.


 Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților a devenit o zonă a dezbaterilor cu și despre oamenii care lucrează în domeniu. Scopul inițiativelor legislative este acela de a proteja cetățeanul de practicile înșelătoare ale producătorilor și ale lanțurilor comerciale mari. Una dintre aceste acte normative este și Legea Laptelui, care, după ce a primit votul Parlamentului, ar urma să intre în vigoare de la începutul anului viitor.
„- Actul normativ adoptat reglementează sectorul laptelui și produselor lactate și se creează cadrul juridic pentru prezentarea și comercializarea produselor, respectarea condițiilor de igienă și informarea corectă a consumatorului.
- Se interzice folosirea denumirilor "Lapte" sau "Produse lactate" pe eticheta produselor care nu conțin lapte.
- Se înființează Observatorul Laptelui în cadrul direcției de specialitate din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale care are ca scop monitorizarea producţiei de lapte de vacă, bivoliță, oaie și capră, și multe alte reglementări în beneficiul cetățeanului.”
Potrivit deputatului oltean, actul normativ ar urma să îi protejeze pe români de marketingul înșelător și să transforme laptele produs în România într-un adevărat brand de țară.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE