Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Emil Albotă│Nu raționalizării și penalităților!
19.09.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 121

Ultimul subiect de dezbatere din interiorul coaliției de guvernare face referire la criza din domeniul energiei. Concret, mai mulți membri ai Guvernului, printre care și premierul Nicolae Ciucă, se gândesc la un set de măsuri de raționalizare și de pedepsire a celor care nu vor economisi energia electrică. Deputații social-democrați olteni nu sunt de acord cu aceste reglementări și spun că populația trebuie ajutată, nu penalizată.


 În contextul crizei la energie, premierul Nicolae Ciucă a făcut apel la populație să reducă risipa și afirmat că s-a discutat în Guvern despre un sistem de penalități pentru cei care nu fac acest lucru, concomitent cu bonificații acordate celor care economisesc. Cu toate acestea, pentru aplicarea unor astfel de măsuri nu există în prezent, soluții tehnice. Deputatul PSD Olt Emil Albotă se declară împotriva unui sistem de penalități pentru românii care nu economisesc energia. Parlamentarul mai arată că PSD nu contestă recomandările Comisiei Europene de economisire a energiei, dar să se facă în mod natural și să fie o opțiune personală a fiecărei familii.
„Nu e nevoie să le spunem noi să stingă becul sau televizorul. Cei care își propun să reducă facturile o vor face și fără să le spună guvernul. Dar, într-adevăr, PSD se opune categoric ca statul să impună forțat economisirea. România este singura țară europeană care trăit experiența întreruperilor deliberate de energie electrică și gaze naturale, prin care autoritățile comuniste încercau să limiteze consumul populației și nu avem voie să reconstituim acele vremuri. Dușul în doi – după o pandemie ”tratată” cu recomandări obsesive de spălare a mâinilor – nu reprezintă o opțiune demnă de luat în calcul. PSD reafirmă că singura măsura eficientă pe termen mediu, pentru a stopa scumpirile generalizate provocate de energie este reglementarea pe doi ani a pieței energetice.”
În ceea ce privește eventuala decuplare a tarifelor la energia electrică de cele practicate la gazele naturale, măsură adoptată deja de alte state europene care nu au prețuri mari la energie datorită acestei decizii, premierul afirmă că România susține acest demers.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE