Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Comisia Europeană cere eliminarea salariilor preferențiate
07.09.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 313

Salariul minim de 3.000 de lei din agricultură și construcții ar trebui eliminat, anunță Comisia Europeană. Specialiștii europeni au considerat aceste venituri mărite ca fiind un „tratament favorabil” și nu respectă principiul egalității. Deputatul oltean Florin Barbu spune că PSD a găsit soluția și vrea, ca de la 1 ianuarie, salariul minim din toate domeniile de activitate să fie majorat la această sumă.


Salariile minime din agricultură și construcții au generat o serie de discuții și de dezbateri în cadrul Comisiei Europene. Specialiștii europeni au ajuns la concluzia că majorarea veniturilor doar în anumite domenii de activitate nu respectă principiul egalității. Pentru a rezolva această situație și pentru a menține cuantumul minim în agricultură și în construcții, deputatul oltean Florin Barbu a explicat că Partidul Social Democrat a pregătit un pachet de măsuri care să majoreze salariul minim pentru toți muncitorii din țară.
„Așa cum a fost un mare ajutor pentru domeniul construcțiilor, așa este și pentru agricultura și industria alimentară românească. Soluția PSD este ca salariul minim brut să crească la 3000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, pentru toți angajații. În acest fel, îi ajutăm pe toți românii în această perioadă dificilă și păstrăm și muncitorii din agricultură și construcții.”
Înainte de a fi votate în Parlament, propunerile PSD vor fi dezbătute în cadrul coaliției de Guvernare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE