Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bani europeni pentru agricultură
23.08.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 133

Discuțiile legate de lipsa banilor pentru sectorul agricol din PNRR continuă. Negocierile guvernanților români cu reprezentanții Comisiei Europene sunt încă în desfășurare, iar statul nu a primit, până acum, niciun leu pentru agricultură sau pentru irigații. Deputatul PSD Florin Barbu, a explicat că investițiile în acest sector pot face din agricultura românească, una dintre cele mai performante și productive din Uniunea Europeană.


 În anul 2021, România s-a clasat pe locul 6 în Uniunea Europeană în ceea ce privește producția de grâu pe tonă și pe locul 4, în clasamentul suprafețelor cultivate. Și asta cu o agricultură încă învechită, în care investițiile reprezintă o necesitate. Deputatul oltean Florin Barbu, a explicat că, pentru a reuși să ajungem în topul european este nevoie de bani, atât din partea guvernului, cât și din partea Uniunii Europene.
„Avem ocazia unică de a aduce bani pentru dezvoltarea sistemului de irigații și implicit a agriculturii, de a pune România pe primul loc în Uniunea Europeană, acolo unde poate să ajungă, dar numai dacă ascultăm și îi lăsăm să fie ascultați pe specialiști și pe fermieri. Pe lângă pachetele de măsuri și legile benefice, adoptate de Guvern și Parlament, pentru cei care lucrează și investesc în agricultura românească, avem nevoie și de banii europeni.”

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE