Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sprijin financiar pentru companiile românești
15.08.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 184

Mediul de afaceri românesc are nevoie de ajutor financiar pentru a supraviețui, mai ales după mai bine de doi ani de pandemie în care sectorul economic a avut de suferit. Odată cu formarea actualei coaliții de Guvernare, Partidul Social Democrat și-a asumat sprijinirea companiilor autohtone.


 Pandemia de coronavirus a lovit puternic în sectorul economic românesc. Companiile mici și mijlocii au dus o luptă de supraviețuire și, nici acum, nu și-au revenit în totalitate. Mai mult decât atât, nici piața de desfacere nu mai este deschisă, ceea ce a micșorat numărul de antreprenori. Pentru a veni în ajutorul lor, social-democrații s-au angajat să ofere sprijin economic pentru toate companiile românești afectate, dar și să deschidă noi linii pentru întreprinzători. Deputatul oltean Marius Iancu a explicat că ultima ordonanță de urgență aprobată în acest sens reglementează toate aceste probleme cu care mediul de afaceri se confruntă.
„Aproximativ 10 miliarde de lei, adică aproape 4 miliarde de euro, au fost alocate de ministrul PSD al Finanțelor, firmelor românești prin Ordonanța de urgență care s-a aprobat, azi, în ședința de Guvern. Noi programe de sprijin sunt lansate – Prima Casă și cele trei fonduri de garantare ( Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Fondul Român de Contra-garantare și Fondul de Garantare a Creditului Rural).
Acestea susțin programele IMM PROD pentru industrializarea economiei, RURAL INVEST care finanțează afacerile din mediul rural, GARANT CONSTRUCT, destinat sectorului construcțiilor, iar INNOVATION este conceput pentru a încuraja proiectele inovative bazate pe noile tehnologii. Vremurile pe care le trăim ne arată că un stat fără industrie, agricultură, fără firme puternice este vulnerabil și nu poate oferi siguranță cetățenilor săi!”
Ministerul Finanțelor a explicat că programele sunt implementate sub formă de scheme de ajutor de stat, în baza cărora vor fi acordate garanții și granturi care vor acoperi o parte din costurile de finanțare a creditelor contractate de beneficiari.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024