Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Dezbateri pe tema impozitului progresiv
12.07.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 108

Bugetul de stat are nevoie de venituri mai mari, inflația e în creștere, iar datoria publică a sărit de 50% din PIB. Cu o economie în dificultate, politicienii discută despre posibila revenire la impozitarea progresivă și renunțarea la cota unică. Deputatul Marius Iancu a explicat că este, de fapt, o aliniere la economiile de piață europene dezvoltate.


 Crizele economice care au afectat întreaga lume încep să se resimtă. Prețurile au explodat, inflația a crescut alarmant, iar bugetul statului are nevoie de venituri suplimentare pentru a reuși să implementeze mai multe măsuri sociale. Prezent la OLT Tv, deputatul PSD Olt, Marius Iancu, a explicat că una dintre cele mai bune soluții este revenirea la impozitarea progresivă pe venitul persoanelor juridice. Nu s-au stabilit, momentan, pragurile minime și maxime, însă sunt un punct fierbinte pe agenda de lucru al Coaliției de Guvernare.
Majoritatea țărilor europene au, în prezent, cote de impozit pe venit și de peste 40%, dar și un sistem de contribuții mai redus. Rămâne de văzut cum se va aplica și la noi această impozitare progresivă, decizia fiind acum la mâna negocierilor din interiorul coaliției de guvernare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Personal medical nou la Spitalul Slatina

Cadre medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Recent, în urma concursurilor organizate, unitatea medicală a angajat medici, asistente și infirmiere pe secțiile cu deficit de personal. Așadar, o parte din problema lipsei de cadre sanitare a fost rezolvată, însă este nevoie în continuare de specialiști. În prezent, concursurile sunt suspendate în toate spitalele din țară, așa că până anul viitor, nu va mai fi angajat personal medical în spitalele oltene.
22 Sep 2022