Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Prețul la carburant redus, nu plafonat
11.07.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1185

Reducerea tarifului la carburant a fost, mai de grabă, un praf aruncat în ochii românilor. Președintele Klaus Iohannis a recunoscut că puterea bugetară a statului de susținere a crizei de la pompă nu este mai mare de 50 de bani. Prezent în emisiunea „Imperativ” de la OLT Tv, deputatul Emil Albotă a explicat că proiectul inițial al social-democraților prevedea o plafonare a prețului, nicidecum o reducere atât de mică.


Ordonanța de Urgență care reglementează reducerea prețului la pompă cu 50 de bani a intrat în vigoare de la 1 iulie. Potrivit Executivului, 25 de bani sunt suportați de către bugetul de stat, iar restul reprezintă o reducere comercială. Președintele României, Klaus Iohannis, spune că este o măsură provizorie și recunoaște că statul român nu ar fi putut suporta o reducere mai mare.
Proiectul de lege inițial presupunea cu totul altceva. Prezent la OLT Tv, deputatul Emil Albotă a explicat că social-democrații au propus, de fapt, o plafonare a prețului, fără posibilitatea de majorare.
Reprezentanții Ministerului Energiei au precizat că această măsură are o valoare totală de 800 de milioane de lei și că nu se va ajunge la o creștere a deficitului bugetar.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Personal medical nou la Spitalul Slatina

Cadre medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Recent, în urma concursurilor organizate, unitatea medicală a angajat medici, asistente și infirmiere pe secțiile cu deficit de personal. Așadar, o parte din problema lipsei de cadre sanitare a fost rezolvată, însă este nevoie în continuare de specialiști. În prezent, concursurile sunt suspendate în toate spitalele din țară, așa că până anul viitor, nu va mai fi angajat personal medical în spitalele oltene.
22 Sep 2022