Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Florin Barbu│Agricultura trebuie protejată
05.07.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 99

Proiectele de dezvoltare a energiei verzi și de dobândire a unei independențe energetice pot pune în pericol agricultura românească. De aceea, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Florin Barbu, a atacat, în plen, această problemă. În urma votului parlamentarilor, s-a stabilit că amplasarea panourilor solare se poate face doar pe terenuri cu fertilitate redusă.


 Dezvoltarea sectorului de energie verde nu ar trebui să afecteze potențialul agricol al țării. Amplasarea panourilor fotovoltaice pe orice suprafață agricolă este ultimul amendament pe care parlamentarii români, la propunerea președintelui Comisiei de Agricultură, Florin Barbu, l-au respins cu majoritate de voturi.

Astfel, pe terenurile agricole de clasa I și II, terenuri cu fertilitate ridicată, nu se vor mai amplasa parcuri fotovoltaice, ci doar pe suprafețe de clasa IV și V, terenuri cu fertilitate redusă, eroziune puternică și inundabile sau pe terenurile amenajate cu lucrări de îmbunătățiri funciare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Personal medical nou la Spitalul Slatina

Cadre medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Recent, în urma concursurilor organizate, unitatea medicală a angajat medici, asistente și infirmiere pe secțiile cu deficit de personal. Așadar, o parte din problema lipsei de cadre sanitare a fost rezolvată, însă este nevoie în continuare de specialiști. În prezent, concursurile sunt suspendate în toate spitalele din țară, așa că până anul viitor, nu va mai fi angajat personal medical în spitalele oltene.
22 Sep 2022