Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Statutul polițistului, modificat
14.06.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 13559

Legea care reglementează statul polițistului ar urma să fie modificată. Cel puțin asta se arată în proiectul de lege inițiat de către deputații olteni Marius Iancu și Florin Barbu. Inițiativa legislativă vine să mai elimine din problemele pe care organele de ordine le au în activitatea lor profesională.


 În prezent, raporturile de serviciu ale polițiștilor sunt reglementate prin Legea 360/2002 privind statutul polițistului, iar actul normativ conține o serie de prevederi care sunt problematice în raport cu deficitul de resurse umane imens înregistrat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Deputații olteni Marius Iancu și Florin Barbu se numără printre inițiatorii proiectului de lege care ar urma să elimine unele disfuncționalități.
„Este imperios necesar să fie respectat principiul egalității de șanse, fiind nevoie să se pună semnul egal între angajații din sistemul de ordine publică și siguranță națională, cu expertiză dobândită în domeniul de aplicare prin vechimea în instituție și cei care acced în sistem, ulterior, pe diverse funcții de specialiști, care în acest moment sunt literalmente favorizați.”
Toate aceste disfuncționalități au presupus depunerea unor eforturi deosebite din partea personalului încadrat, pentru îndeplinirea sarcinilor și atribuțiilor din responsabilitate.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE