Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Când se vor majora pensiile?
08.06.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 145

Punctul de pensie este, în acest moment, înghețat. Chiar și cu un PNRR aprobat, majorarea punctului de pensie nu este pe agenda planului de reziliență. Cu toate acestea, social-democrații vor o renegociere a acestui plan și crearea cadrului prin care veniturile pensionarilor să crească. Potrivit unei ordonanțe de urgență din decembrie 2021, următoarea majorare a pensiilor ar urma să fie la 1 ianuarie 2023.


 Sfârșitul anului ar putea aduce o veste bună pentru vârstnici. Pensiile ar putea fi majorate cu 11%. Efortul financiar ar urma să fie de aproximativ 10 miliarde de lei, o sumă pe care statul poate o poate susține în acest moment. Pentru a fi realizabil, social-democrații spun că este nevoie de renegocierea acestui capitol din PNRR.
„Deciziile care se vor lua vor viza nu doar sustenabilitatea sistemului de pensii, ci și menținerea echilibrelor majore ale economiei. Tocmai de aceea, trebuie regândită condiționalitatea impusă de USR în PNRR, limitarea la 9,4% procente din PIB a cheltuielilor cu pensiile. Ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, a făcut și continuă să facă toate demersurile pentru a-i convinge pe oficialii europeni că majorarea pensiilor în România nu este un lux, un exces, ci o urgentă, având în vedere creșterile exagerate de prețuri la energie electrică, gaze, alimente și medicamente. Continuăm să fim UN SPRIJIN PENTRU ROMÂNI și să venim cu soluții rapide la crizele repetate prin care trecem!”, se arată într-o postare pe Facebook a deputatului PSD Olt, Marius Iancu.

Potrivit Ordonanței de Urgență 125 din 15 decembrie 2021, de la 1 ianuarie 2023, punctul de pensie ar trebui să se majoreze cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a salariului mediu brut realizat. Mai simplu, pensia minimă ar trebui să crească până la valoarea de 1.875 lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE