Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Legea Arendei, dezbătută în Parlament
18.04.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 113

Legea Arendei a fost depusă în Parlament și va fi dezbătută în regim de urgență. Deputatul oltean Florin Barbu a declarat că demersul politicienilor va facilita eforturile fermierilor de dezvoltare și de accesare de fonduri europene sau de credite bancare.


 Deputații social-democrați vor trimite în Parlament un nou proiect de lege pe domeniul agricol. Legea Arendei este rezultatul unor lungi dezbateri dintre parlamentari, fermieri și asociațiile de profil. Social-democratul oltean Florin Barbu a explicat, pe pagina sa de socializare, efectele pozitive pe care această inițiativă le va avea pentru fermieri.
Florin Barbu - deputat PSD Olt
,,Potrivit proiectului legislativ:
- durata arendarii să fie de minimum 10 ani
- protejăm totodată si interesele proprietarilor de terenuri pentru că, dacă arenda nu este plătită la timp, se reziliază unilateral contractul
- este interzisă subarendarea, dar nu și schimbul de terenuri între arendași
- contractele aflate în derulare rămân în vigoare, până la data expirării.
Legea Arendei este un proiect de sprijin atât pentru cei care investesc în agricultura românească, cât și pentru proprietarii de terenuri care nu pot să le întrețină.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022