Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Majorarea pensiilor și renegocierea PNRR
14.03.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 79

Subiectul legat de pensii ar putea arunca din nou în aer Programul Național de Redresare și Reziliență. Deputatul Marius Iancu a explicat că fosta coaliție de Guvernare a negociat orbește ponderea sumei de pensii din PIB, iar, în condițiile actuale, punctul de pensie ar putea fi înghețat pentru o perioadă de 50 de ani. Parlamentarul oltean a mai adăugat că acesta este unul din motivele pentru care PNRR va fi renegociat.


 9,4% din PIB. Atât s-a angajat România să acopere pilonul de pensii prin PNRR. Chiar dacă în teorie ar însemna o creștere, practica arată că, de fapt, planul negociat ar urma să aducă o scădere. Deputatul social-democrat, Marius Iancu, spune că rediscutarea PNRR este o prioritate a partidului și nu este echivalentul a pierderii banilor, ci doar o simplă procedură europeană.

„În prezent, cheltuielile din PIB cu pensiile din sistemul public reprezintă 8,07% din PIB. Dacă se adaugă și cele cu pensiile de serviciu, procentul ajunge la aproape 9,4% din PIB, deci, potrivit PNRR negociat de Ghinea, nu mai e loc de nicio majorare.
Plafonul maxim de 9,4% din PIB pentru pensii trebuie rediscutat cu atât mai mult cu cât include nu doar toate pensiile, inclusiv cele de serviciu, ci și transferurile de la Pilonul 1 la Pilonul 2 de pensii. Guvernul va aproba creșterea de la 3,75% la 4,75%, de la 1 Ianuarie 2024, a contribuțiilor la pensiile private, pentru a îndeplini unul dintre punctele din PNRR.”
Parlamentarul oltean a mai adăugat că „optimizarea PNRR” este trecută în programul de guvernare, iar majorarea procentului stabilit de fostul ministru al Investițiilor Europene Cristian Ghinea nu este suficientă pentru a rezolva „inechitățile”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022