Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Facturi mai mici la energie și gaze
19.01.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1089

Liberalizarea haotică a piețelor de gaze naturale și energie electrică a dus la o creștere necontrolată a prețurilor. Guvernul actual a luat toate măsurile de remediere și de susținere, iar prețul de consum va fi diminuat. Deputatul oltean Emil Albotă a explicat că de la 1 februarie, consumatorii casnici, dar și persoanele juridice vor primi facturi mai mici la gaze, prin scăderea plafonului de la 0,37 la 0,31 lei pe kWh.


De la începutul anului și până acum, peste un milion de facturi au fost emise greșit, oamenii fiind obligați să achite costuri mult mai mari decât consumul real. Coaliția actuală de guvernare a încercat să găsească soluții rapide și sustenabile pentru a veni în sprijinul tuturor consumatorilor fizici sau juridici, iar de la 1 februarie, românii vor primi facturi mai mici. Potrivit deputatului oltean Emil Albotă:
„În plin val 5 al pandemiei era inadmisibil ca un Spital să funcționeze cu mai puțină căldură sau fără curent, de frica plății facturilor la utilități. În plină criză economică, era nefiresc să sufoci IMM-urile cu plăți și mai mari, după ce au făcut eforturi uriașe, în acești doi ani, să-și păstreze angajații.
De aceea, peste 90% din consumatorii casnici, școli, spitale, biserici și IMM-uri vor primi facturi mai mici la energie electrică, plătind prețul dinaintea liberalizării haotice, prin reducerea plafonării tarifelor și creșterea volumelor lunare de consum.”

Potrivit analizei prezentate de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, peste două milioane de facturi pentru furnizarea energiei electrice au fost deja recalculate, fiind preluate peste 450 de sesizări de emitere neconformă, în urma controalelor efectuate fiind date amenzi în valoare de peste 600.000 lei. Alte 101 controale sunt încă în derulare, urmând a se face verificări la toți operatorii economici furnizori de energie electrică și gaze.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022