Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Polițiștii și cei de la AJVPS, pe urmele braconierilor
23.02.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 243

Zeci de acțiuni au fost făcute pe râul Olt, anul trecut, pentru prinderea braconierilor. Poliția și reprezentanții AJVPS au acționat, ziua, dar și noaptea, pentru a-i identifica pe cei care capturează cantități mari de pește cu ajutorul plaselor ilegale și îl vând apoi.


 Prevenirea braconajului piscicol este o prioritate a Poliției Olt. În ședința de bilanț, reprezentanții IPJ au prezentat raportul activităților desfășurate în 2023, pentru prevenirea acestui gen de fapte.
Polițiștii au confiscat peste 200 de kilograme de pește, peste 30 de plase de pescuit monofilament și de fir textil, bărci pneumatice, vâsle și o lansetă.
Și reprezentanții AJVPS au acționat, anul trecut, pentru prevenirea braconajului piscicol.
Braconajul este încă un fenomen în județ, spune șeful AJVPS Olt, iar acest lucru se întâmplă din cuza legislației blânde.
Schimbarea legii ar scădea considerabil numărul infracțiunilor la regimul piscicol, spune Mihai Albulescu.
De ce a luat amploare fenomenul braconajului? Pentru că se fac bani din vânzarea ilegală a peștelui capturat din râul Olt.
Cu sau fără schimbarea legii, reprezentanții AJVPS spun că vor continua să acționeze pentru prinderea braconierilor care jefuiesc râul Olt. Sunt câteva locuri frecventate de aceștia, iar polițiștii și cei de la AJVPS vor acționa frecvent pentru prevenirea acestui gen de fapte.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE