Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt|Traficanți de droguri, arestați
20.11.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 194

Doi traficanți de droguri au fost arestați preventiv, iar rețeaua lor a fost anihilată de polițiștii olteni, în urma unor percheziții domiciliare. Traficanții acționau în Dolj și în județele învecinate. Printre membrii rețelei se află și doi minori de 14 și 15 ani.


 Au fost descinderi timp de două zile în județul Olt. Polițiștii olteni, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au efectuat patru percheziții la persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Potrivit anchetatorilor, în 2023, patru majori și doi minori (de 14 ani și 15 ani) ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea si comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv (ADB-Butinaca), în județul Dolj, şi judeţele învecinate.
„Liderul grupului, cu sprijinul unuia dintre membri (care prelua coordonarea grupului în lipsa acestuia), ar fi procurat, porționat și ambalat materialul vegetal cu efect psihoactiv, ar fi coordonat activitatea de transport și comercializare a substanțelor cu efect psihoactiv, s-ar fi ocupat de închiriere unor locații, destinate întâlnirilor cu clienții și ar fi stabilit prețul dozelor. Ulterior, ar fi încasat întreaga sumă provenită din activitatea infracțională și ar fi stabilit cât revine fiecărui membru”, apare în comunicatul Poliției.
Un alt membru, ar fi coordonat și supravegheat comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv efectuată de cei doi minori. Tot acesta ar fi asigurat cazarea și hrana minorilor, ar fi transportat substanțele psihoactive și ar fi încasat banii proveniți din activitatea infracțională.
Un alt membru care a aderat la grupul infracțional organizat, și-ar fi pus la dispoziție locuința ca spațiu pentru comercializarea substanțelor psihoactive.
Vineri, Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă pentru doi membri ai grupării, pentru 30 de zile.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE