Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltenii și restul lumii, invitați să petreacă la Slatina
27.09.2023
Autor articol: Mirela Vârşă
Vizualizari: 3018

Începând de mâine, până duminică seara, Slatina redevine capitala distracției, veseliei și bunei dispoziții. Parcul Tineretului, podul de peste Olt, biblioteca sau muzeul, sunt locațiile în care organizatorii cunoscutului Festival de Umor „Oltenii și restu' lumii” vă așteaptă să participați la manifestările celei de-a 27-a ediții.


 Primăria municipiului Slatina, Consiliul Județean și instituțiile de cultură din Olt promit o ediție spectaculoasă a Festivalului de Umor „Oltenii și restu' lumii”. Organizatorii au pregătit totul, până la cel mai mic detaliu, astfel încât, vineri, sâmbătă și duminică, distracția să atingă din nou cote maxime la Slatina.
„Dragii noștri olteni, e timpul să ne pregătim pentru cel mai așteptat eveniment al anului - Festivalul "Oltenii și Restu' Lumii", ediția a XXVII-a.
Vă promitem muzică bună, bucate tradiționale delicioase și voie bună.
Așa că, dragii noștri, hai să punem straiele de sărbătoare și să arătăm lumii ce înseamnă ospitalitatea și tradiția noastră oltenească. Noi suntem mândri de cultura noastră și vrem să o împărtășim cu toată lumea!
Nu uitați să aduceți cu voi pofticioșii și să vă bucurați de gustările noastre locale, de la mici și pastramă până la dulciurile tradiționale.
Haideți cu toată familia și prietenii să dăm startul mâine 29 septembrie, la cea mai tare petrecere oltenească în parcul Tineretului. Restul lumii e gata să descopere frumusețea noastră și suntem pregătiți să îi întâmpinăm cu brațele deschise!”, este invitația pe care o lansează Primăria municipiului Slatina.
Festivalul debutează vineri, la ora 11 și ceva cu Vama Oltenească de la Podul Olt, acolo unde toți cei care intră în municipiul Slatina vor primi pașapoarte de oltean.
Apoi, distracția se va muta în Parcul Tineretului, unde vă așteaptă un târg al meșterilor populari și unul dedicat bucătăriei tradiționale românești, dar și mustăria „La cățaua leșinată”. De asemenea, veți avea ocazia să admirați tradiționala scenă a călcatului strugurilor și să vă procurați pașaport de oltean de la birourile la care cei mai talentați caricaturiști vă vor desena „moaca”.
Organizatorii festivalului vă invită și la Biblioteca Județeană Ion Minulescu, acolo unde sunt expuse lucrările concursului de caricatură. La Muzeul Județean puteți admira o expoziție semnată Gogu Neagoe, la Galeria Artis expune cunoscutul caricaturist Gabriel Bratu, iar la Centrul Cultural Eugen Ionescu vor fi lansate mai multe cărți de umor.
Prima zi a festivalului se încheie în Parcul Tineretului, cu un concert de muzică populară, susținut de Ansamblul Doina Oltului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE