Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ziua Internațională a copilului dispărut și exploatat sexual
29.05.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 312

Prevenirea disparițiilor de minori reprezintă o prioritate pentru polițiștii olteni. Astfel, ei au desfășurat o acțiune amplă în acest sens și le-au vorbit elevilor despre pericolele la care se expun atunci când comit acest gen de fapte.


 A fost Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual, iar polițiștii din județul Olt au marcat evenimentul printr-o acțiune dedicată prevenirii disparițiilor de minori. Oamenii legii le-au vorbit elevilor despre riscurile la care se expun atunci când comit astfel de fapte, dar au discutat cu ei și referitor la motivele disparițiilor.
Polițiștii de la Serviciul de Prevenire și cei de la Biroul Siguranța Școlară le-au explicat copiilor faptul că, o bună comunicare atât cu părinții, dar și cu reprezentanții centrelor de plasament, dacă aceștia sunt instituționalizați, poate rezolva divergențele și problemele specifice vârstei lor.
Potrivit reprezentanților Poliției Olt, la nivelul județului, în ultimul an, au fost înregistrate 66 de dispariții de minori. 65 dintre aceștia au fost găsiți. În realitate, însă, numărul disparițiilor este mai mare, având în vedere că unii dintre minori au dispărut în mai multe rânduri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE