Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Poliția Olt: Stop bullyingului în școli!
30.01.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 270

Ieri a fost Ziua Internațională a non-violenței, iar cu această ocazie, polițiștii olteni au desfășurat activități de prevenire a bullyingului în școli. Oamenii legii au mers în 14 unități de învățământ din județ, unde s-au întâlnit cu copiii și dascălii lor. Le-au explicat ce este această formă de violență, cum poate fi evitată și cum se pedepsește.


 Pe 30 ianuarie a fost Ziua Internațională a non-violenței în școli. Cu această ocazie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de ordine publică din Olt au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul a 14 unități de învățământ din județ.
În urma analizei acestui fenomen, au fost identificate trei forme ale comportamentului de tip bullying, respectiv:
-forme verbale: tachinarea, jignirea (bullying direct) și bârfirea (bullying indirect);
-forme fizice: lovirea, îmbrâncirea, distrugerea sau furtul obiectelor personale (bullying direct) și convingerea unui prieten să atace pe cineva în locul său (bullying indirect);
-forme socio-emoționale: amenințarea, gesturi obscene (bullying direct) și excluderea altora dintr-un grup, manipularea prietenilor (bullying indirect);
La activitate au participat peste 1.000 de elevi și 37 de cadre didactice. Astfel, elevilor le-a fost explicată noţiunea de violenţă în şcoală și formele de manifestare ale acesteia. Le-au fost prezentate modalități de rezolvare a conflictelor printr-o comunicare nonviolentă, dar și aspecte referitoare la legislația în domeniu.
Bullyngul se pedepșeste, în funcție de fapta comisă, cu sancțiune disciplinară, ajungându-se la dosar penal și chiar la instanța civilă, dacă prin fapta respectivă au fost produse pagube materiale.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE