Activitate intensă, anul trecut, pentru angajații Biroului pentru Imigrări al județului Olt. Aceștia au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 1.824 de persoane, cetățeni din state terțe și europene. Nu toți au venit însă legal aici, polițiștii aplicând zeci de sancțiuni celor prinși în situații ilegale.
În ceea ce privește dreptul de ședere-rezidență pe teritoriul României, în anul 2022, poliţiştii de la Imigrări au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 1.824 de persoane, dintre care 1.475 străini din state terțe, cei mai mulți din Turcia, Vietnam, India, Republica Moldova, Nepal. Alți 349 de cetățeni ai Uniunii Europene au venit din Italia, Germania, Bulgaria şi Spania. Față de anii trecuți, în 2022, numărul străinilor veniți în județul Olt a fost mai mare cu 20%, mai spun polițiștii de la Biroul Imigrări.
Motivele pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă. Cei mai mulți străni care trăiesc în Olt lucrează la Slatina și Caracal.
Polițiștii Biroului de Imigrări Olt spun că verificarea permanentă a respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân în continuare o prioritate pentru ei. Scopul principal îl reprezintă creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.