Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Mii de imigranți cu viză de ședere
30.01.2023
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 203

Mii de imigranți au primit viză de ședere, anul trecut, în județul Olt. Potrivit Biroului de Imigrări, cei mai mulți dintre străini sunt veniți din Turcia, Vietnam, India, Republica Moldova, dar și din Italia, Germania, Bulgaria sau Spania. Ei au venit aici pentru angajare sau reîntregirea familiei.


 Activitate intensă, anul trecut, pentru angajații Biroului pentru Imigrări al județului Olt. Aceștia au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 1.824 de persoane, cetățeni din state terțe și europene. Nu toți au venit însă legal aici, polițiștii aplicând zeci de sancțiuni celor prinși în situații ilegale.
În ceea ce privește dreptul de ședere-rezidență pe teritoriul României, în anul 2022, poliţiştii de la Imigrări au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 1.824 de persoane, dintre care 1.475 străini din state terțe, cei mai mulți din Turcia, Vietnam, India, Republica Moldova, Nepal. Alți 349 de cetățeni ai Uniunii Europene au venit din Italia, Germania, Bulgaria şi Spania. Față de anii trecuți, în 2022, numărul străinilor veniți în județul Olt a fost mai mare cu 20%, mai spun polițiștii de la Biroul Imigrări.
Motivele pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă. Cei mai mulți străni care trăiesc în Olt lucrează la Slatina și Caracal.
Polițiștii Biroului de Imigrări Olt spun că verificarea permanentă a respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân în continuare o prioritate pentru ei. Scopul principal îl reprezintă creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE