Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Polițiștii olteni, pregătire la nivel înalt
13.05.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 177

Antrenamente dure ale polițiștilor olteni, pentru pregătirea profesională de care au nevoie. Periodic, ei desfășoară ședințe de pregătire fizică și autoapărare, pregătire tactică, în domeniul tragerilor cu armamentul, dar și pentru conducerea mașinilor de serviciu. De curând, în cadrul Poliției Olt a fost înființat Serviciul de Pregătire Profesională, în cadrul căruia ofițeri cu experiență îi pregătesc pe cei nou intrați în sistem.


 Sunt doar o parte din antrenamentele polițiștilor olteni, pe care aceștia le desfășoară periodic pentru a fi pregătiți atunci când se află la datorie. De aceste antrenamente se ocupă polițiști specializați din cadrul Serviciul de Pregătire Profesională al IPJ Olt –serviciu ce a fost înființat în luna august a anului 2021.
Săptămânal, la nivelul IPJ Olt sunt programați între 20 și 30 de polițiști, care iau parte la stagii practice, constând în:
-ședințe de pregătire fizică și autoapărare;
-pregătire tactică;
-pregătirea în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare;
-pregătirea în domeniul conducerii autovehiculelor de serviciu, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar, impus de situații deosebite.
Structura este formată din ofițeri instructori și specialiști și are scopul de a instrui și forma polițiștii pentru eficientizarea muncii acestora în misiunile specifice, pentru a face față provocărilor mediului operativ, la standarde de performanță europene. Astfel, prin activitatea Serviciului de Pregătire Profesională se construiește o poliție modernă și mai bine pregătită, pentru a acționa cu profesionalism în orice situație.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022