Eveniment de excepţie la Ateneul Român. Sala mare de concerte a prestigiosului edificiu cultural a răsunat duminică de vocile inegalabile ale Corului Symbol, într-un eveniment care a marcat 75 de ani de viaţă şi 55 de ani de activitate ai maestrului Jean Lupu, care îşi are rădăcinile în judeţul Olt.
Debordând de o vitalitate cum rar întâlneşti, maestrul Jean Lupu şi-a primit oaspeţii în foaierul Ateneului Român. Familia sa, foste eleve şi coriste, prieteni din ţară şi din străinătate, scriitori, compozitori, gazetari, reprezentanţi ai unor instituţii culturale naţionale au fost alături de profesorul care şi-a dedicat viaţa activităţii cultural-artistice şi religioase. Evenimentul aniversar a debutat cu lansarea cărţii „Mărturisire – Viaţa ca un labirint”, în care maestrul vorbeşte despre existenţa sa, locurile şi oamenii care i-au marcat toate clipele trăite la mare intensitate.
Pe 7 martie 1940 s-a născut în comuna Brâncoveni, şi tot de acest loc, pe care nu l-a uitat niciodată, îşi leagă destinul de muzician. Unul dintre marile momente ale vieţii sale este înfiinţarea în septembrie 1990 a Corului Symbol, cu binecuvântarea Prea Fericitului Patriarh Teoctist, format din voci tinere, cu studii muzicale. Această formaţie unicat a rezistat timpului şi a uimit lumea. Şi acum, cu vocile lor parcă venite din sfere, aceste fete frumoase şi atât de talentate au făcut să vibreze la unison inimile sutelor de spectatori veniţi să-i arate maestrului Jean Lupu preţuirea. Aşa cum a făcut-o şi celebra soprană slătineană Felicia Filip, care a interpetat piesa „Mama”.
Cetăţean de onoare al Slatinei, dar şi al judeţului Olt, maestrului Jean Lupu i-au fost conferite şi acum, ca şi în alte momente definitorii, diplome de excelenţă din partea unor instituţii de marcă din România, dar şi din Diaspora.
În noiembrie, maestrul şi elevele sale ne vor dărui un alt moment de excepţie, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Corului Symbol.