Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│7 școli vor face evaluare standardizată
17.05.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 137

Ministerul Educației va implementa la sfârșitul acestui an un nou program pilot. Evaluarea standardizată va implica elevi din ciclurile primar, gimnazial și liceal din mai multe școli. La nivelul județului Olt sunt implicate șapte unități de învățământ care vor organiza această evaluare digitală.


 Ministerul Educației a anunțat că la sfârșitul acestei luni va încerca să introducă un nou model de corectare a testelor. Evaluarea standardizată este un program pilot lansat la nivel național, în care vor fi implicate câte șapte unități de învățământ din fiecare județ. În Olt, va fi implementat la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”, Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu” Corabia, Liceul Tehnologic „C-tin Brâncoveanu” Scornicești, Școala Gimnazială Poganu, Școala Gimnazială Izbiceni și Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus.
Testele de evaluare vor fi susținute în sistem online. De aceea, Inspectoratul Școlar Județean Olt face pregătiri pentru ca toți elevii să aibă un calculator, tabletă sau un telefon smart pentru a susține examenul.
Evaluarea standardizată are ca scop modernizarea itemilor procesului de învățare și de evaluare a elevilor. Dacă programul pilot va avea succes, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, are în plan extinderea lui în toate școlile din țară.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022