Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
88 de şcoli din Olt, cu risc de abandon şcolar
06.01.2022
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 1268

Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar va aduce granturi, în valoare totală de peste 500 de milioane de euro, tuturor unităţilor de învăţământ cu risc major de a experimenta abandon şcolar timpuriu. Peste 2500 de şcoli din ţară vor beneficia de aceşti bani, dintr-un total de 3200 declarate eligibile.


 Ministerul Educaţiei vine în sprijinul unităţilor de învăţământ pentru combaterea abandonului şcolar, printr-un proiect din cadrul Programului Naţional „România Educată”, cu finanţare PNRR. 88 de şcoli din judeţ sunt pe lista unităţilor şcolare eligibile pentru acest program, prin care pot primi suma de 200.000 de euro.
Printre activităţile, pe care le pot organiza unităţile şcolare pentru a stopa factorii de risc care determină elevii să părăsească timpuriu o formă de educaţie, se numără:
În Olt, doar 14 şcoli care provin din mediul urban sunt înscrise în program, restul fiind din mediul rural. Pentru a beneficia de acest ajutor, fiecare şcoală trebuie să vină cu o strategie, pentru a reduce numărul de elevi care abandonează educaţia.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022