Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Istoria regalității în școli”, educație pentru noua generație
05.02.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 388

Proiectul „Istoria regalității în școli”, inițiat de Asociația Principele Nicolae și organizat la Slatina, cu ajutorul Rotary Club Slatina, nu a fost doar o simplă vizită, ci și o ocazie deosebită de a implementa strategia comună a celor două asociații de a oferi o educație de calitate pentru noile generații. Alteța Sa Principele Nicolae, dar și vice-guvernatorul Rotary 2241, Florin Mărginean, au continuat eforturile districtuale ale Clubului Rotary, de a implementa programul „Educație pentru noua generație”.


Asociația Principele Nicolae și Rotary Club Slatina au fost promotorii unui eveniment istoric, oferind elevilor oportunitatea de a învăța nu doar din manuale, ci și din poveștile fascinante ale istoriei regalității românești. Evenimentul, desfășurat la Slatina, a avut un impact major, fiind implicați peste 500 de elevi. S-a dovedit a fi mult mai mult decât o simplă vizită, a fost o ocazie deosebită de a da viață strategiei comune a celor două asociații - oferirea unei educații de calitate pentru generațiile viitoare. Programul districtual „Educație pentru noua generație” al Rotary 2241 România & Republica Moldova își propune să aibă un impact major asupra tinerilor, obiectivul principal fiind dezvoltarea educațională și culturală a copiilor, în diverse domenii de interes.
Proiectul a fost primit cu entuziasm de către elevi. Vizitele organizate la Colegiile Naționale „Ion Minulescu” și „Radu Greceanu” au dat naștere unor adevărate dezbateri legate de viitorul acestei țări, tinerii lansând mesaje de schimbare și de speranță.
În cadrul proiectelor finanțate prin programul „Educație pentru noua generație” este încurajată atât colaborarea între cluburi, cât și cu diverse entități pentru implementare, pentru a maximiza rezultatele și efectele proiectului propus. Este încurajată, în mod special, colaborarea cu instituții publice sau autorități locale, pentru că astfel de inițiative pot răspunde nevoilor reale ale comunității și pot oferi soluții sustenabile la diferite probleme. Florin Mărginean, vice-guvernatorul Rotary 2241 România & Republica Moldova, a explicat că, prin astfel de inițiative, se conturează un viitor în care tinerii din Interact, Rotaract și RotaKids vor fi lideri bine pregătiți și conștienți de rolul lor în societate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE