Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul - Capitala călușului românesc, din 4 iunie
24.05.2023
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 941

Luna iunie va aduce manifestări de amploare ale călușului românesc în județul nostru, denumit și capitala acestui joc traditional. Cetele de călușari vor străbate șapte localități oltene, pentru acest eveniment plin de energie și culoare.


 Palatul Copiilor „Adrian Băran”, Centrul Județean de Cultură și Artă și primarii localităților care păstrează tradiția călușului românesc au organizat o conferință de presă, pentru a face cunoscute noile manifestări dedicate acestui dans popular în județul nostru. Astfel, în perioada 4 – 18 iunie, festivalul „Călușul Românesc” se va desfășura atât în comunele Dobroteasa, Tia Mare, Radomirești, Poboru și Vădastra, cât și la Slatina și Caracal.
Concursuri de dans, parade populare, tablouri coregrafice, momente artistice inedite și vizite în gospodăriile din județ sunt incluse în programul călușarilor, în luna iunie. Manifestările se vor desfășura în fiecare localitate în parte.
Județul nostru se bucură de un număr impresionant de formații de călușari. La Slatina, manifestările vor începe pe 14 iunie și vor aduna peste 2000 de participanți.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE