Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Expoziție de arheologie la Muzeul Județean
27.07.2022
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 195

O nouă expoziție cu caracter arheologic va fi vernisată, mâine, la Muzeul Județean. Vor fi prezentate publicului numeroase obiecte, vechi din secolele XVI și XX, care au fost exclusiv achiziționate, în parteneriat cu Muzeul Național din Alba Iulia.


 Muzeul Județean Olt va fi gazda unei expoziții inedite de vase arheologice, intitulată „Achiziții muzeale”, realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. În cadrul unei conferințe de presă, arheologul Florin Ciulavu a vorbit despre exponatele care vor fi prezentate, mâine, publicului slătinean.
Obiectele arheologice din cadrul expoziției sunt extrem de rare și au o însemnătate istorică imensă. Printre acestea se numără vase pictate, figurine din os, materiale din epoca romană, dar și hărți sau cărți.
Expoziția va avea loc mâine, 29 august, la Muzeul Județean, la ora 13:00. Cei interesați să facă o incursiune în universul arheologic plin de valoare al obiectelor prezentate la muzeu sunt invitați să ia parte la această expoziție inedită.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024