Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ziua Internațională a Muzeelor cu ateliere practice
18.05.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 100

Astăzi a fost ultima zi a atelierelor practice desfășurate de Muzeul Județean Olt. Tematica de astăzi a fost portul popular românesc, copiii fiind provocați să reinterpreteze portrete sau peisaje din folclorul românesc. Din cauza intemperiilor vremii, expoziția de la Făgețelu a fost adusă la muzeu și prezentată, virtual, copiilor de la „Titulescu” și Greceanu”.


 În fiecare an, pe data de 18 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor. Muzeul Județean Olt a fost animat și astăzi de tineri. Elevii Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu„ și ai Colegiului Național „Radu Greceanu” au fost provocați să reinterpreteze portul popular românesc.
Tinerii au fost foarte încântați de aceste zile de atelier. Faptul că au luat contact direct cu exponatele vechi, i-au ajutat pe copii să aibă o viziune mult mai fresh asupra reinterpretării și a amprentei inovatoare a costumului popular românesc.
Tema din acest an a fost „Viitorul muzeelor: recuperați și reimaginați”, fiind un semnal de alarmă asupra rolului unui muzeu și al adaptării sale la era tehnologiei și a digitalizării.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022