Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Muzeul Județean Olt│„Arta mobilierului pictat”
13.05.2022
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 169

Muzeul Județean Olt deschide seria manifestărilor culturale, destinate sărbătoririi a 70 de ani de la înființare, cu o expoziție de artă inedită: obiecte de mobilier interior, transformate în opere artistice. Slătinenii sunt invitați la Muzeul Județean, pentru a face o incursiune în lumea acestui meșteșug, devenit în timp o adevărată artă.


 Expoziția „Arta mobilierului pictat. Unelte și culoare” a Muzeului Național „Astra” din Sibiu a ajuns la Muzeul Județean Olt. Slătinenii iubitori de cultură pot admira acum cele mai frumoase obiecte de interior, atent decorate prin culoare. Expoziția cuprinde 70 de obiecte, printre care se numără atât mobilier pictat, cât și veselă, obiecte de vestimentație și unelte de tâmplărie.
Această artă își are rădăcinile în meșteșugurile tradiționale de prelucrare a lemnului, prin care erau realizate obiecte de mobilier de o mare calitate artistică. Acestea erau folosite în trecut la uzul casnic, dar reprezentau și adevărate obiecte de artă.
Expoziția poate fi văzută de slătineni până la data de 17 iulie la Muzeul Județean. Până atunci, ea este deschisă publicului larg, pentru a putea fi admirată de toți iubitorii de artă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022