Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Muzeul Județean Olt│„Arta mobilierului pictat”
12.05.2022
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 254

Muzeul Județean Olt deschide seria manifestărilor culturale, destinate sărbătoririi a 70 de ani de la înființare, cu o expoziție de artă inedită: obiecte de mobilier interior, transformate în opere artistice. Slătinenii sunt invitați la Muzeul Județean, pentru a face o incursiune în lumea acestui meșteșug, devenit în timp o adevărată artă.


 Expoziția „Arta mobilierului pictat. Unelte și culoare” a Muzeului Național „Astra” din Sibiu a ajuns la Muzeul Județean Olt. Slătinenii iubitori de cultură pot admira acum cele mai frumoase obiecte de interior, atent decorate prin culoare. Expoziția cuprinde 70 de obiecte, printre care se numără atât mobilier pictat, cât și veselă, obiecte de vestimentație și unelte de tâmplărie.
Această artă își are rădăcinile în meșteșugurile tradiționale de prelucrare a lemnului, prin care erau realizate obiecte de mobilier de o mare calitate artistică. Acestea erau folosite în trecut la uzul casnic, dar reprezentau și adevărate obiecte de artă.
Expoziția poate fi văzută de slătineni până la data de 17 iulie la Muzeul Județean. Până atunci, ea este deschisă publicului larg, pentru a putea fi admirată de toți iubitorii de artă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE