Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare prin programul DR-23 a fost oficial deschisă. Este vorba despre fonduri europene destinate modernizării și extinderii unităților de panificație, morărit, patiserie, cofetărie, zahăr și altor preparate alimentare. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pune la dispoziție aproape 165 de milioane de euro pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole.
Programul le permite producătorilor să investească în tehnologii moderne, linii de producție performante, spații de depozitare și condiționare, dar și în dezvoltarea capacităților de comercializare.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a subliniat importanța acestui sprijin pentru dezvoltarea sectorului alimentar românesc.
„Finanțarea se acordă nu doar pentru înființarea, extinderea și modernizarea unităților de procesare ci și pentru achiziția de echipamente și linii tehnologice moderne, amenajarea spațiilor de depozitare și condiționare, precum și dezvoltarea capacităților de comercializare de la magazine proprii și rulote alimentare până la platforme on-line. Sprijinul nerambursabil acordat poate ajunge până la 10 milioane de euro pentru investițiile din sectorul panificației și până la 3 milioane de euro pentru celelalte tipuri de investiții, cu o intensitate a finanțării de maximum 65% din valoarea totală eligibilă a proiectului.” a tranmis pe pagina de Facebook, ministrul Agriculturii, Florin Brabu.
Toate informațiile privind această măsură de sprijin sunt disponibile pe site-ul AFIR.