Pentru a sprijini prezența produselor românești în marile magazine, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a întâlnit ieri cu reprezentanți ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România. Discuțiile au avut ca obiect găsirea de soluții pentru integrarea unui număr mai mare de producători în lanțurile de retail. La întâlnire au participat și reprezentanți ai ANSVSA și ai Consiliului Concurenței.
„Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, am discutat modalitățile de integrare a cât mai multor fermieri în lanțurile de retail, pentru ca românii să găsească pe raft carne de porc românească. În lunile noiembrie și decembrie, în urma investițiilor din ultima perioadă, producția internă poate satisface consumul de carne proaspătă de porc, iar fermele din România dispun de efective suficiente și de calitate”.
Ministrul Barbu a anunțat că vor fi introduse reguli care să arate clar proveniența cărnii de porc românești.
„Creșterea ponderii produselor autohtone este un obiectiv permanent, atât pentru că acesta este preferința consumatorilor, cât și pentru că investițiile realizate în zootehnie trebuie sprijinite prin parteneriate comerciale solide. Ne dorim ca, în perioada sărbătorilor de Crăciun cât mai multă carne de porc românească să se regăsească în magazinele noastre. Considerăm că procentul de 70-75% ar fi un obiectiv fezabil în această privință ”.
Ministrul Florin Barbu spune că va continua colaborarea cu retailerii pentru a crește numărul produselor românești la raft și pentru a oferi consumatorilor alimente sigure și de calitate.