Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│Sute de tineri fermieri solicită fonduri europene
23.02.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 422

Interes crescut din partea tinerilor olteni pentru accesarea fondurilor europene. Potrivit reprezentanților OJFIR Olt, la nivelul județului, au fost depuse 345 de cereri de finanțare pentru granturile de 70 de mii de euro.


 Tinerii din județ vor să-și dezvolte exploatațiile agricole, prin accesarea fondurilor europene. Dovadă este numărul crescut de cereri de finanțare pe intervenția DR 30 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului Strategic 2023-2027. În această perioadă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale se află în etapa de evaluare a cererilor.
Pe lângă investiția în utilaje, fondurile pot fi utilizate și pentru achiziționarea de echipamente care funcționează cu energie solară și echipamente zootehnice cu tehnologii moderne.

Fondurile pentru tinerii fermieri se acordă sub formă de sumă forfetară, în două tranșe, în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol și struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanțare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE