Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Avans pentru Programele ”Tomata„ și ”Usturoiul”
23.02.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 362

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut publice modificările semnificative aduse Programelor „Tomata” și „Usturoiul”, subliniind că aceștia vor primi jumătate din subvenții mai devreme decât era planificat inițial. Guvernul a aprobat aceste modificări, răspunzând astfel necesităților și solicitărilor exprimate de către aceștia.


 Veste bună pentru legumicultorii olteni. Programele ”Tomata” și ”Usturoiul” vor continua și în acest an, iar potențialii beneficiari vor primi jumătate din bani mai devreme.
”Am aprobat astăzi în Guvern o modificare importantă a Programului Tomata și Programului usturoiul românesc, așa cum ne-au solicitat fermierii: am luat decizia să acordăm o parte din bani mai devreme, deoarece legumicultorii au nevoie de bani pe tot parcursul anului agricol, pentru a-și pregăti și întreține culturile! Am aprobat o schemă de ajutor de stat, beneficiind de cadrul temporar de criză Ucraina, prin care vom aloca 1.500 de euro/ 1000 mp pentru producătorii de tomate și 1.500 de euro/ha pentru cultivatorii de usturoi românesc.„ a scris pe Facebook, Florin Barbu, ministrul Agriculturii.
Beneficiarii înscriși în aceste programe vor primi restul banilor ca ajutor de minimis, după valorificarea producției, pe aceleași principii pe care această formă de sprijin a fost acordată în anii anteriori.
Depunerea cererilor și a documentelor justificative se va face până la data de 12 aprilie, inclusiv, la cultura de tomate în spații protejate și până la data de 19 aprilie, inclusiv, la cultura de usturoi. Plata sumelor reprezentând ajutorul de stat se vor face până la data de 30 iunie.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE