Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Florin Barbu:„ Noi măsuri de sprijin pentru fermieri”
15.02.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 204

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat o serie de măsuri importante, destinate sprijinirii agricultorilor români. Printre acestea se numără implementarea Creditului Fermierului, o formă de creditare avantajoasă pentru fermieri, care va avea o dobândă redusă.


 Noi măsuri de sprijin pentru fermierii români. Astfel, Guvernul României vine în ajutorul acestora cu o formă de creditare extrem de avantajoasă.
„Alocăm aproximativ 165 de milioane de euro și acoperim partea cea mai importantă a dobânzii la creditele bancare. Practic, suportăm rata dobânzii ROBOR, iar fermierii vor avea credite cu dobândă de doar 1,95% pe an.
Fiecare beneficiar poate primi 280.000 de euro, pentru acoperirea ROBOR pe 5 ani.” a transmis pe Facebook, șeful Agriculturii, Florin Barbu.
De asemenea, s-a decis achitarea a 50% din valoarea facturilor pentru energia electrică utilizată în irigarea culturilor agricole pentru anul 2024. Această măsură vine în sprijinul fermierilor, încurajând utilizarea irigațiilor pentru a obține producții agricole mai bune, alături de asigurarea apei gratuite pe canalele principale de irigații. Pe lângă aceste măsuri, în ultima lună au fost implementate și alte soluții benefice pentru fermieri: s-a acordat sprijin financiar pentru culturile și creșterea animalelor din toamna anului 2022, s-a actualizat subvenția la motorină și au fost amânate ratele pentru fermierii afectați de secetă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE