Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Chesnoiu: „Cu un apel telefonic putem salva o viață!”
07.12.2023
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 136

Tot mai multe persoane sunt victime ale violenței domestice. Pentru a veni în sprijinul lor, statul a pus la dispoziția acestora un număr de telefon, prin care pot solicita ajutor. Printre parlamentarii susținători ai campaniei „Stop violenței împotriva femeilor” se numără și deputatul de Olt, Adrian Chesnoiu.


 Anual, mii de persoane sunt victime ale violenței domestice, iar cele mai multe sunt femei. Pentru a combate acest fenomen, parlamentarul Adrian Chesnoiu, încurajează toate persoanele care se află în situații disperate sau care sunt deja victime ale violenței domestice să sune la numărul de telefon 0800.500.333, să ceară ajutor.
„La fiecare 12 minute o persoană este victimă a violenței, iar 66 % dintre victime sunt femei. Multe din actele de violență se petrec în familie.
Acum câțiva ani am condus echipa de implementare a celui mai mare proiect cu finanțare europeană pentru combaterea violenței în familie și mă bucur că am reușit să creăm multe pârghii pentru protejarea victimelor.
Mi-aș dori să văd mai multă asumare din partea cetățenilor pentru combaterea acestui fenomen. Mi-aș dori să văd mai puțini vecini cu ochiul la vizor sau de după gard asistând pasiv la un episod de conflict în cuplul de vecini, și mai multă implicare pentru a reduce riscul unor drame!”, a transmis Adrian Chesnoiu.
Potrivit Poliției Române, numărul cazurilor de violență domestică a crescut în 2023, ajungând la aproape 80 de mii de cazuri în primele 9 luni ale anului, dintre care peste 30 de mii de victime sunt femei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE