Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Tomata”│Fără abuz de pesticide
09.05.2023
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 2165

Ca în fiecare an, aleatoriu, zeci de olteni, beneficiari ai Programului „Tomata”, trec prin filtrul reprezentanților Oficiului Fitosanitar Olt. Ei verifică dacă legumele sunt tratate cu pesticide în exces, ceea ce poate afecta grav sănătatea consumatorilor. În Olt, până la această dată, legumele au trecut cu bine acest test.


 De câteva săptămâni, mii de olteni înscriși în Programul „Tomata” au trimis notificări la Direcția Agricolă Olt, prin care au informat că vor recolta legumele. În urma acestor înștiințări, inspectorii Oficiul Fitosanitar Olt au demarat controlul din teren, unde verifică dacă roșiile comercializate conțin pesticide în limita legală admisă. Anul acesta, cele două echipe de control vor preleva, aleatoriu, 120 de probe. Până la această dată, rezultatele analizelor efectuate în laboratorul de specialitate din Mureș, sunt bune, spun reprezentanții Oficiul Fitosanitar din Olt.
Pe lângă controlul fitosanitar, potențialii beneficiari din „Programul de susținere a cultivatorilor de tomate în spații protejate” vor fi verificați și de o echipă mixtă, formată din
angajați DAJ și APIA.
La nivelul județului Olt, în „Tomata” s-au înregistrat 7.073 de fermieri.

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE